понеделник, 29 декември 2008 г.

Благодарствена молитва

Благодарствена молитва Дълбоко в центъра на същността ми има безкраен източник на благодарност. Сега позволявам на тази благодарност да изпълни сърцето ми, тялото ми, ума ми, съзнанието ми, цялото ми същество. Тази благодарност се излъчва от мен във всички посоки, докосва всичко в моя свят и се връща при мен с още неща, за които да съм благодарна. Колкото по-благодарна се чувствам, толкова по-ясно съзнавам, че запасът е неизчерпаем. Благодарността ми помага да се чувствам добре, тя е проявление на вътрешната ми радост. Тя е топло усещане в живота ми. Благодарна съм за себе си и за моето тяло.Благодарна съм за способността си да виждам и чувам, да усещам, вкусвам и докосвам.Благодарна съм за моя дом и се грижа с обич за него.Благодарна съм за семейството и приятелите си и се радвам на тяхната компания.Благодарна съм за моята работа и винаги и давам най-доброто от себе си.Благодарна съм за талантите и способностите си и постоянно ги изразявам по удовлетворяващи начини.Благодарна съм за доходите си и зная, че ще преуспявам, накъдето и да се насоча.Благодарна съм за всички минали преживявания, защото знам, че са били част от израстването на душата ми.Благодарна съм за цялата природа и уважавам всичко живо.Благодарна съм за днешния ден и за всички утрешни дни.Благодарна съм за Живота сега и завинаги.
Next>

Лечение с чаша топла вода

Защо трябва да се пие гореща вода? При храненето по стените на стомаха и червата остават утайки и мазнини, които пречат на правилното храносмилане. Горещата вода ги разтваря и регулира процесите в червата и стомаха. Нали чините миете с топла вода, а не със студена." (източник: Енциклопедичен речник, секция здраве, стр. 297, изд Астрала 2002)

Боже, колко е хубав този пуст черепишки манастир!Извивките на шумящия Искър, притиснат от едната страна със зелени и ръзцъфтели лесисти хълмове, препълнени от славеи: от другата страна притеснат от надвисналите разноцветни и разноформени гиганстки скали, изпъстрени с пещери в които гнездят манастирски стада: по камънаците и сипеите на тези с прошарени със зеленина скали весело се катерят и се мятат и припкат акробатите - ярета и дразнят апетита на палаво летящите над скалите орли: към творчеството на природата виждаме вече и делото на човешката ръка: в самото сърце на тези грандиозни скали зее новата и незасъхнала рана - тунелът с красивата подковообразна извивка, - а ръзкошният Искър е обезсилен със разкошния железен на каменни стълбове мост - и взето всичко, със сгушения и на дъното кацнал манастир, заедно, представлява такава омайна картина, за каквато не ви дава понятие ни една от по-лесните и достъпни разходки около българската столица. И скалите на "Милкова ливада" са красиви , по върховете им има фигури, силуетите на които в светла лунна нощ би представлявали твърде интересно зрелище, но все пак тия скали много губят при сравнението им с Черепишкия манастир.

Из пътеписа
" В Българска Швейцария"
Алеко Константинов - Щастливеца
София , ೧೮ април 1897г.